Työperäinen muutto ulkomaille

Töiden etsiminen on pitkäjänteistä ja haastavaa puuhaa. On vaikeaa löytää täysin omia työkokemuksia vastaavaa paikkaa; sen löydyttyä itse hakeminenkin voi olla pitkäkin prosessi, eikä takuita työn saamisesta usein ole.

Työnhaussa ei kuitenkaan koskaan saa luovuttaa! Sitä paitsi voi olla, että unelmien työ löytyykin Suomen sijaan juuri ulkomailta. Tiettyjen alojen työpaikkoja ei edes löydy Suomesta; maantieteellisellä sijainnilla on väliä monilla aloilla. Tällä säännöllä on toki nykypäivänä useita poikkeuksia, koska globalisaation ansiosta töitä voi tehdä melkeinpä missä vain — paikasta riippumatta — mutta pääosin edellä mainittu pitää paikkansa.

Jalokiviala

Esimerkiksi timanttialasta kiinnostuneen työnhakijan on melkein pakko muuttaa sinne, mistä timantit yleisesti ottaen tulevat: Afrikkaan. Vuonna 2010 Zimbabwesta ennustettiin tulevan yksi maailman timanttimahdeista, mikäli maa onnistuisi saamaan sertifikaatin tuotannolleen (Afrikan maista tulevilla timanteilla on usein melko huono maine maailmalla). Ilmeisesti Euroopan unioni poisti sanktiot Marangen timanttikaivokselta, joten Zimbabwen timantteja voi nyt ostaa markkinoilta. Kannattaa siis suunnata vaikkapa Zimbabween, jos timanttialan hommat ovat suunnitelmissa.

Öljyala

Toisena hienona esimerkkinä alasta, jonka vuoksi Suomesta muuttaminen on melkeinpä välttämätöntä, on öljyala. Öljyalalle haluavan on muutettava joko Norjaan (jos haluaa jäädä Pohjoismaihin) tai Lähi-itään. Myös Yhdysvaltoihin tai Venäjälle muuttaminen on öljyalan perässä kannattavaa, koska kyseiset maat ovat öljyntuotannon kärkimaita. Rahallisesti öljyalalla työskentelevillä menee hyvin; Norjassa öljynporauslautoilla työskentelevillä on miltei miljoonan norjan kruunun vuosipalkka. Jos siis öljyala kiinnostaa, niin ei muuta kuin nokka kohti Norjaa!

Nettipeliala

Myös iGaming-alan vuoksi on syytä muuttaa ulkomaille — Maltalle, jos tarkkoja ollaan. Maltan peliala on ottanut siivet alleen muutaman viime vuoden (paremminkin viime vuosikymmenen) aikana etenkin Euroopan unioniin liittymisen seurauksena. Saarivaltiolla oli hienot perustukset kyseisen alan kehittämistä varten, pankki- ja finanssipalveluista tasapainoisiin kaupallisiin palveluihin. Maltalta löytyvien iGaming-firmojen kermasta löytyy muun muassa CasinoEuro. Vapaita työpaikkoja Maltalla löytyy moneen makuun; copywritereista ja asiakaspalvelijoista aina toimitusjohtajan tehtäviin.

Joskus on pakko muuttaa ulkomaille työskennelläkseen haluamassaan työssä, ja yllämainitut alat ovat vain esimerkkejä tällaisista aloista. Toki voi muuttaa Suomesta pois, vaikkei oma ala sitä vaatisikaan! Maailmalla matkustelusta ei koskaan ole haittaa.