Parhaat sivustot asunnon hankkimiseen?

Suomessa ainoa tapa rikastua ei ole enää kova työnteko tai edes mullistava yritysidea, sillä syystä tai toisesta kiinteistö on ainoa tapa hankkia itselle varallisuutta pahojen päivien varalle. Näin ollen ihmisten kannattaa hankkia mahdollisimman paljon vaihtoehtoja, sillä hätäinen investointi tuo usein tullessaan surkeat tulokset.

Ennen asunnonostajien ja omistajien kysyntä ja tarjonta eivät kohdanneet epäsymmetrisen tiedon takia. Ostajien piti etsiä oikea välittäjä, jonka piti vuorostaan etsiä sopiva myyjä. Täten potentiaaliset vaihtoehdot supistettiin ja ostajan valinnanvara kutistui. Informaatioteknologian vallankumous toi kuitenkin ostajille ja myyjille entistä enemmän reaaliaikaista tietoa, jonka avulla kaupankäynnistä tuli huomattavasti helpompaa.

Esimerkiksi Oikotie.fi tuo ostajille ja myyjille mielettömän määrän tietoa eri kuluttajasegmenteistä ja ihmisten toiveista omistusasunnon suhteen ilman turhia välikäsiä, joiden omat intressit eivät kohtaa ostajien tai myyjien kanssa. Nykyään voit tarkistaa aamukahvin aikana omasta mobiililaitteestasi, minkälaisia mahdollisuuksia myyjät tarjoavat markkinoilla juuri kyseisenä päivänä. Enää ei siis tarvitse käyttää yhtä paljoa aikaa tai resursseja välittäjien kanssa kuin aikaisemmin. Muun muassa Etuovi.fi -sivustolla rajaat hakutulokset omien mieltymyksiesi mukaan ja saat myös arvokasta tietoa Suomen kiinteistömarkkinoista.

Totta kai asunnon esittelyyn tarvitaan välittäjiä ja alan ammattilaisia. Mikäli IT-vallankumouksen kehityskaari jatkaa kuitenkin nykyisellä vauhdilla, voit todennäköisesti pian vierailla unelma-asunnossasi virtuaalisesti omalta kotisohvalta parhaalla hinnalla. Wall Street -elokuvista tuttu Gordon Gekko tiivistää kaiken oleellisen tulevaisuuden talonostajille: Tieto on raaka-aineista arvokkain.