Muuttaminen EU-maihin

Jokainen kriisi luo aina uusia mahdollisuuksia. Sama pätee viimeiseen ja valitettavasti vielä meneillään olevaan Eurokriisiin. Suomen nykyinen taloustilanne uumoilee kovia aikoja tulevaisuudessa, mutta hyväksi onneksemme Euroopassa vapaa työvoiman liikkuminen tarjoaa kaikille mahdollisuuden paremman elämän metsästämiseen. Erityisesti nuoren sukupolven kannattaa jatkaa tämän artikkelin lukemista.

EU:n myötä rajat avautuivat työvoimalle ja pääomalle. Suurin osa Euroopan kansalaisista ei tarvitse enää erilaisia työlupia tai viisumeita matkustamiseen tai työtekoon. Vaikka suomalaiset eivät olekaan koskaan olleet innokkaita maastamuuttajia, Eurokriisin vaikutukset Suomen talouteen voivat muuttaa suomalaisten asenteita ulkomailla asumiseen. Varsinkin nuorempi sukupolvi viettää entistä enemmän aikaa ulkomailla sekä opintojen että matkailun kautta ja näin heidän kynnyksensä tulevaisuuden muutokseen on huomattavasti matalampi.

Työpaikkojen suhteen kaksi EU-maata ansaitsevat muutaman sanan. Vaikka Irlanti kuuluu Euro-alueen alkuperäisiin kriisimaihin, maa on noussut jaloilleen todella nopeasti. Itse asiassa Irlanti on yksi harvoista Euromaista, joissa talouskasvu on positiivinen (5,6 %). Irlanti tarjoaa erityisesti nuorille työpaikkoja IT-alalla, sillä Irlannista löytyvät kaikki suurimmat amerikkalaiset sosiaalisen median ja IT-maailman yritykset; Apple, Microsoft, Facebook, PayPal ja Dell ovat vain muutamia esimerkkejä.

Malta tarjoaa erityisesti suomalaisille erittäin hyvät elin ja työolosuhteet. Euroopan nettikasinoala toimii yksinomaan Maltalla ja näin ollen kysyntä suomen kieltä puhuville työntekijöille on jatkuvasti kova. Matala verotus ja hintataso sekä työskentely Välimeren auringon alla kuulostavat varmasti paremmalta kuin Kelan työttömyyskurssit talven pakkasissa.

Toiseen maahan muuttaminen ei missään tapauksessa ole helppo päätös. Uuteen kulttuuriin sopeutuminen vaatii luonnetta, pitkäjänteisyyttä sekä aitoa halua oppia uusia asioita. Kaikista tärkeintä on olla rohkea ja ottaa vaikea askel kohti muutosta. Yleisesti ottaen ihmiset pelkäävät muutosta, mutta ilman muutosta ihminen ei pysty kehittymään. Mikäli asia vielä innostaa, kannattaa lukea myös artikkelimme Suomen muuttoliike – Onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella?